Instalații de ventilație

Calitatea vietii este influentata de climatul interior

Calitatea vietii este influentata de climatul interior si confortul generat de instalatiile sanitare, termice, precum si de decorul interior al locuintelor. Sistemele de ventilatie pe care le ofera compania Vasco reprezinta solutii optime pentru optimizarea spatiilor rezidentiale, in cazul constructiilor industriale sistemele de ventilatie fiind o masura ce se impune pentru desfasurarea activitatilor specifice la standardele impuse pentru astfel de cladiri.

Cerintele domeniului constructiilor includ integrarea sistemelor de ventilatie, care sunt instalate in majoritatea proiectelor rezidentiale, industriale si comerciale. De aceea, colaboram cu furnizori de incredere pentru asigurarea intregii game de astfel de sisteme si a accesorii aferente pentru instalatii sigure si calitative, indiferent de proiectul pe care il demarati.


De ce este necesara instalarea unui sistem de ventilatie?

Cele mai importante caracteristici ale aerului sunt temperatura, umiditatea si nivelul de nocivitate, avand un efect direct asupra sanatatii utilizatorilor, influentand totodata si eficienta si productivitatea activitatilor desfasurate. Avem ca scop instalarea sistemelor performante de climatizare si ventilatie pentru asigurarea unui mediu sanatos in spatiile amenajate. Ventilatia reprezinta un proces de filtrare si inlocuire a aerului intr-un anumit spatiu, cu scopul mentinerii calitatii optime a acestuia si poate fi realizata:

Natural: prin aerisirea frecventa a cladirii, permitand aerului exterior sa patrunda in incaperi (deschiderea ferestrelor si asigurarea gurilor de aerisire);

Mecanic: sisteme de ventilatie conforme arhitecturii cladirii;

 

In functie de tipul de cladire si utilizarea acesteia, proiectam sistemul de ventilatie corespunzator, care va permite circulatia permanenta a aerului, acesta fiind necesar pentru indepartarea mirosurilor neplacute, eliminarea fumului, umiditatii si caldurii excesive.
Pentru constructiile rezidentiale vor fi proiectate sistemele de ventilatie in spatiile destinate bucatariilor si bailor, luandu-se in calcul debitul si nivelul de zgomot, cu scopul de a controla umiditatea si mirosul, precum si pentru a elimina fumul si grasimile – ventilatia specifica bucatariilor.
In cazul constructiilor cu utilizare industriala si comerciala, echipele de specialisti vor proiecta si instala ventilatia adecvata activitatii desfasurate: eliminarea excesului de contaminanti fizici si a mirosurilor degajate de anumiti solventi si substante utilizate in procesele de fabricatie.

ventilatie

Tipuri de ventilatie si principiul de functionare al sistemelor de ventilatie instalate de compania noastra

Umidificarea si uscarea aerului

Alegem impreuna tipul de sistem potrivit proiectelor pe care le aveti in desfasurare si asiguram servicii complete pentru: instalatie de ventilare prin absorbtie, instalatie de ventilare prin refulare si instalatii de ventilare prin absorbtie si refulare. Indiferent de tipul de ventilatie selectat, dispozitivele cu care sunt echipate trateaza similar aerul in incaperile ventilate:

 

Umidificarea aerului este un proces practicat in sezoanele reci, fiind realizata prin injectarea aburilor sau pulverizarea cu apa in aerul introdus. Pe de alta parte, uscarea aerului se realizeaza prin pulverizarea cu apa rece, cu o temperatura mai mica decat cea a aerului procesat sau prin absorbtia umiditatii excesive cu ajutorul unor substante speciale.
Ambele procese – de racire/incalzire a aerului sunt efectuate cu ajutorul unor baterii speciale atasate sistemelor de ventilatie.


Detaliile tehnice necesare pentru selectarea ventilatiei potrivite

Pentru a selecta cel mai potrivit ventilator pentru crearea unui sistem fiabil de distributie a aerului, specialistii Vasco verifica toate corespondentele dintre caracteristicile de presiune ale ventilatorului si cele ale sistemului: ventilatorul selectat va corespunde cu presiunea si debitul rezultate din expertiza, precum si in functie de regimul de functionare, particularitatile instalatiei, spatiul disponibil. Dupa solicitarea inaintata de clienti si efectuarea expertizei cladirii vizate pentru instalare, expertii companiei vor selecta tipul de ventilatie adecvat proiectului dumneavoastra tinand cont de urmatoarele caracteristici si detalii tehnice:

  • Conditiile de operare: temperatura, umiditate, densitate;
  • Volum;
  • Viteza maxima a aerului la evacuare;
  • Presiune;
  • Turatie;
  • Nivelul de zgomot admis;
  • Dispunerea mecanica si caracteristicile aerului vehiculat;
De asemenea, la proiectarea sistemelor se va tine cont si de identificarea accesoriilor necesare: tipul si numarul de curele si roti transmisie, grile de protectie, plenumuri. Toate proiectele de ventilatie realizate de compania noastra urmaresc un consum energetic optim si costuri eficiente pentru beneficiarii cladirilor amenajate.

 


Profesionalism si calitatea serviciilor prestate pentru instalatii de ventilatie – Proiecte realizate cu succes de compania Vasco

Fiecare proiect este unic, atat din punct de vedere al cerintelor impuse de arhitectura si necesitatile reale ale cladirilor, cat si in ceea ce priveste materialele utilizate si lucrarile stabilite in functie de particularitatile rezultate in urma expertizei specializate. Astfel, Vasco asigura intregul pachet de servicii pentru cele mai bune rezultate: consultanta, proiectare si distributie.

Succesul proiectelor de ventilatie realizate de expertii nostri este strans legat de calitatea materialelor utilizate si a echipamentelor de ultima generatie din dotare. De-a lungul activitatii in domeniul instalatiilor specifice constructiilor diverse am consolidat parteneriate de incredere cu furnizori de renume pentru a asigura rezultate optime, in conformitate cu standardele europene si romanesti reglementate de legislatia in vigoare.