Instalatii termice

Atunci cand intentionati sa utilati termic o anumita constructie, sau pur si simplu doriti reabilitarea si optimizarea sistemelor existente, echipele noastre de specialisti va faciliteaza procesul de selectie al modelului de instalatie adecvat, pentru ca investiile finale sa fie in beneficiul dumneavoastra, atat ca durabilitate, cat si ca rentabilitate.


solutiei optime

Pasii esentiali pentru identificarea solutiei optime pentru instalatii termice

Oricare ar fi proiectul pe care urmeaza sa il demarati, echipele de expertiza in domeniul termic identifica solutia potrivita – lucrari de calitate si investitii avantajoase.
Categoria de utilizare in care se incadreaza cladirea
Colaborarea cu Vasco – specialistul in instalatii termice – nu va fi nevoie sa va ingrijorati in legatura cu rezultatul final, respectiv confortul termic oferit beneficiarilor cladirilor amenajate. Vom lua in considerare atributele principale ale cladirii si incaperilor vizate (arhitectura, dimensiuni, numarul spatiilor disponibile, alte detalii tehnice esentiale) precum si scopul final de operare al constructiei. Utilitatea finala a constructiei reprezinta o variabila definitorie pentru proiectarea sistemelor de incalzire, in functie de numarul de persoane care vor utiliza cladirea. In mod evident, pentru spatii de dimensiuni mari – cladiri de birouri, depozite, hale si orice alte spatii industriale, proiectele termice difera considerabil comparativ cu spatiile rezidentiale.

 
Puterea termica adecvata

Specialistii identifica tipul de instalatie prin consultarea solicitantilor de proiect, fiind relevant necesarul real de incalzire determinat de modul de utilizare al cladirii. Totodata, venim in sprijinul clientilor nostri prin realizarea unei oferte avantajoase si un raport bun calitate – pret.

Tipul de instalatie termica
Instalatiile termice se disting in primul rand prin tipul de combustibil utilizat: centrale termice (gaz, combustibil solid), incalzire in pardoseala (curent electric), panouri radiante (curent electric). Pentru stabilirea tipului de sistem termic, se vor lua in calcul preferintele clientilor, localizarea geografica si variantele de combustibil furnizate in zona respectiva.

Sistemul de evacuare al gazelor
Un aspect important in cazul selectarii instalatiilor termice care functioneaza cu gaz este modalitatea in care acesta va fi evacuat, luandu-se in considerare tipul de cladire, spatiul disponibil pentru amplasare si montaj.

Bugetul alocat proiectului
Etapa de consultanta presupune stabilirea tuturor detaliilor tehnice si informatiilor necesare, precum si bugetul pe care il aveti in vedere pentru a-l aloca pentru acest tip de proiect si cat poate fi acesta extins. Costurile sunt orientative, investitia finala putand sa difere in functie de materialele alese si specificatiile clientilor cu privire la lucrari suplimentare de montare.


Caracteristicile tehnice ale instalatiilor termice. Centrala termica, panouri radiante sau incalzire in pardoseala?

Centrala termica cum facem alegerea corecta?

Acest tip de instalatie functioneaza cu ajutorul presiunii si poate proveni din diferite surse: retea stradala sau din puturile forate la adancime, caz in care presiunea este asigurata de actiunea unui hidrofor introdus in putul forat. Mecanismul de actionare este simplu – la interactiunea cu presiunea, apa este propulsata prin conductele instalate si distribuita catre diferitele instalatii utilizate: cabina dus, cada, chiuvete, vas de toaleta si alte sanitare instalate.

 

Centralele termice se aleg tinandu-se cont de urmatoarele criterii: necesarul de incazire impus de dimensiunea cladrii, gradul de izolare, volumul si suprafata spatiilor care vor fi incalzite, precum si numarul de persoane care consuma apa menajera – in cazul in care centrala termica va fi si sursa principala pentru incalzirea apei. Colaborarile cu furnizori renumiti garanteaza succesul proiectelor termice elaborate de echipele Vasco.


Optiunea panourilor radiante pentru ca ne pasa de mediul inconjurator

Spre deosebire de centralele termice si sistemele de incalzire prin pardoseala, panourile radiante functioneaza exclusiv cu energie electrica. Pe langa confortul termic conferit, panourile radiante sunt optiunea consumatorilor interesati de consumul economic si grija pentru mediu, fiind o varianta ecologica de incalzire.

Incalzirea prin pardoseala – performanta si eficienta

In ultimii ani, sistemele de incalzire prin pardoseala au devenit extrem de populare, fiind accesibile prin energie electrica, hidraulica sau sisteme care functioneaza prin arderea combustibilului solid – lemn sau carbune. Aceste sisteme sunt specifice cladirilor nou construite care vizeaza performanta, eficienta, inovatia si consumul redus de energie.


 

Echipa noastra va ofera consultanta personalizata

Pentru identificarea solutiei ideale in ceea ce priveste instalatiile termice este necesara o analiza amanuntita a avantajelor si dezavantajelor fiecarei modalitati de incalzire, conform solicitarilor transmise de catre clienti consultantilor nostri. Evaluarea si expertiza specialistilor determina variantele optime in conformitate cu suma pe care clientii sunt dispusi sa o aloce, precum si cu materialele si lucrarile necesare, aspecte stabilite in urma masuratorilor spatiilor vizate.

Specialistii in instalatii termice va stau la dispozitie pentru identificarea solutiilor optime conforme constructiei pe care doriti sa o amenajati. Inca de la inceputul proiectului, va suntem alaturi cu servicii de consultanta, care genereaza solutia optima, proiectarea sistemului adecvat si servicii de distributie. Sustinem proiectele moderne si va punem la dispozitie echipele de specialisti care efectueaza lucrari de calitate cu ajutorul echipamentelor performante si prin utilizarea articolelor si produselor de calitate superioara.