Stingere incendii

Asigurarea cladirilor pentru a face fata incendiilor este o masura obligatorie care se impune pentru protejarea utilizatorilor, a bunurilor si a constructiei. Instalarea sau actualizarea sistemelor de stingere reprezinta de cele mai multe ori o masura care impiedica dezastre de mari proportii, astfel incat produsele si serviciile destinate sigurantei impotriva incendiilor reprezinta una dintre specialitatile noastre. Proiectam si instalam sistemele corespunzatoare in functie de configuratiile si destinatia spatiilor vizate si venim in intampinarea dumneavoastra cu o gama cuprinzatoare de instalatii stingere incendiu.
Vasco Tehnic Solutions Protejam oameni, bunuri si mediul inconjurator
Proiectele de realizare, reabilitare sau renovare ale instalatiilor de stingere incendii implica un proces complex de proiectare si executie, specialistii nostri oferind servicii complete de asistenta tehnica si consultanta cu scopul protectiei utilizatorilor si asigurarea masurilor reglementate de legislatie pentru protectia cladirii in situatiile de prevenire si interventie rapida in cazul izbucnirii unui incendiu.
Tipuri de sisteme stingere incendiu
Proiectarea si executia instalatiilor pentru stingere incendii se realizeaza urmarindu-se doua aspecte importante: preventie si actiune defensiva. Preventia incendiilor este asigurata prin luarea tuturor masurilor care vizeaza diminuarea riscului de izbucnire a unui incendiu, in timp ce masurile defensive au ca scop reducerea pierderilor materiale si daunelor generale provocate de astfel de incidente.
Categoria instalatiilor de stingere cu apa cuprind hidrantii montati la exteriorul si in interiorul cladirii, instalarea pulverizatoarelor, drencere-lor si a sprinklere-lor.
Tehnologia utilizata de acest sistem de stingere respecta urmatoarea schema: gazele generatoare inflamabile sunt activate electric sau termic, declanseaza substante de combustie care produc presiunea pozitiva in interiorul unitatii, astfel fiind evacuata pulberea la rate de eliberare specifice.
Din punct de vedere al compozitiei, pulberea utilizata este alcatuita din bicarbonat de potasiu, bicarbonat de sodiu, mono amoniu fosfat si agenti antiaglomerare si antiaglutinare, cu actiune rapida.


Reprezinta sisteme de stingere dezvoltate pentru actionarea impotriva incendiilor, care reduc totodata poluarea mediului si aerului, fiind recomandate pentru aplicatii diverse: centre de arhiva, de date, facilitari IT si spatii destinate servere-lor, muzeelor si galeriilor de arta, precum si halelor si fabricilor care opereaza cu lichide inflamabile.
Stingerea cu spuma este o varianta integrata sistemelor de preventie si actiune importiva incendiilor extrem de raspandite gratie fiabilitatii si costurilor avantajoase. Ca principiu de functionare, indiferent de tipul de spuma utilizat – infoiere joasa, medie sau inalta – instalatiile de stingere cu spuma sunt dependente de sistemele de alimentare cu apa.
Pe langa montarea propriu-zisa a instalatiilor de stingere corespunzatoare spatiilor amenajate, sunt necesare amplasarea planului de evacuare, a schemelor de utilizare si indicare resurse existente pentru actionarea in vederea limitarii incendiilor, precum si sisteme de alarmare si detectare incendiu. Fiecare proiect este unic, astfel incat asiguram proiectarea eficienta spatiului vizat, profesionistii nostri alegand intotdeauna solutia optima.
Pe langa furnizarea echipamentelor si articolelor specifice sistemelor de incendiu, asiguram toata categoria de lucrari de executie, extindere si modificari pentru instalatiile de prevenire, limitare si stopare a incendiilor. Pentru a indeplini toate cerintele proiectelor diverse, dispunem de echipe si ateliere de lucru mobile, autoutilitare si documentatie actualizata, potrivite pentru orice tip de lucrari de instalatie. Toate activitatile desfasurate in acest domeniu de catre expertii nostri sunt reglementate si in conformitate cu prevederile legislatiei specifice.
Instalarea sistemelor anti-incendiu reprezinta doar o etapa a protectie permanente impotriva acestor pericole, impunandu-se respectarea termenelor de verificare periodica si efectuarea lucrarilor de reparatii si reabilitare a sistemelor integrate cladirilor. Verificarile sunt desfasurate de catre persoanele desemnante in acest sens zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial, bianul si anual, asa cum sunt stabilite de prevederile tehnice impuse de legislatia in vigoare.
O alta etapa extrem de importanta pentru asigurarea unui sistem compact impotriva incendiilor este implicata de respectarea regulilor de operare in interiorul unei cladiri, instruirea periodica a personalului care utilizeaza o anumita cladire si desemnarea unui grup de persoane insarcinat cu efectuarea verificarilor zilnice si actionarea in timp util prin toate mijloacele: evacuare, detectie si limitare a incendiului cu resursele integrate si semnalizarea transmisa statiilor de pompieri apropiate.
Suntem colaboratori de incredere in realizarea proiectelor deosebite pe care urmeaza sa le desfasurati, avand produse specifice lucrarilor de asigurare a cladirilor impotriva incendiilor, fabricate la cele mai inalte standarde si in conformitate cu legislatia in vigoare.